marți, 15 decembrie 2009

Buna dmineata





oboseala imi picura
mercur pe gene iar
patul ma leagana
dragastos pana cand adorm

traiesc fericita in
inima mea densa
de la pacate si ma plimb
zambareata prin ea
cu sanii la vedere

las tunele in aerul
hipnotizat de cercurile
mele de rimel in timp
ce plutesc pe tocuri
de 7 cm

dar eu te iubesc
spune in soapta
a iubii nu e destul

strada ma conduce spre
casa ca o banda rulanta
fericita ca in sfarsit
am scapat si ma intreaba
entuziasta ce voi face
de Craciun

un ranjet imi
incadreaza fata si
ii spun ca nu ma
voi mai duce
cu colinda

15 comentarii:

  1. superb e putin spus imi place cum scrii :X

    RăspundețiȘtergere
  2. ba sa stii ca pe mine ma ajuta sa fiu suparata pe lume. ma ajuta sa ma indepartez de altii. e fun sa fiu singurica si sa vad reactiile altora in privinta asta:D
    thnx de comm`uri btw.

    RăspundețiȘtergere
  3. ai reusit sa ti creionezi viata folosindu te de rigoarea notei muzicale. totul este armonios in haosul care te macina:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesanta intersectia de idei, are un pic din confuzia lui Eliade:)
    Imi place.

    RăspundețiȘtergere
  5. doamne,esti geniala :x imi place la nebunie <3

    RăspundețiȘtergere
  6. ai vazut ca multa lume spune ca e "superb" si "genial" ce ai scris, dar nimeni nu/ti zice DE CE?

    Mie mi se pare ca finalul nu e deloc poetic, e doar o relatare banala in care ai spus "paralizie hipnica" in loc sa spui "somn" sau ca ai visat.Apoi, titlul e "Buna dimineata", dar textul spune clar ca defapt nu e prea buna; ar fi trebuit sa faci ceva in legatura cu asta. E ca si cum iti minti cititorii.
    si cat de mult te-ai complicat si ti-ai pierdut cursivitatea cu alarma aia "nedezactivata". Daca a sunat, e clar ca e nedezactivata, si suna atat de plat si robotizat.
    Nu inteleg strofa 3. "Las
    tunele in aerul
    hipnotizat de cercurile
    mele de rimel
    in timp ce modelez aerul cu
    miscari calculate"

    mi se pare ca spui de 2 ori cum reactioneaza aerul la prezenta ta, doar ca spui acelasi lucru.

    TOTUSI, poezia imi place, pare sincerca:

    "Buna dimineata"

    oboseala imi picura
    mercur pe gene
    si patul ma leagana
    dragastos

    traiesc fericita in
    inima mea densa
    de la pacate
    si
    ma plimb
    prin ea cu sanii la vedere.

    strada ma conduce
    ca o banda rulanta
    si/mi vorbeste ca
    un om

    ii spun
    ca dimineata asta nu merg
    cu colinda
    ci
    stau cu mine

    dimineata asta
    o sa-mi spun singura
    buna dmineata


    Si gata. fara complicatii, mesajul e puternic, titlul se leaga de text.

    te-am pupat:*

    RăspundețiȘtergere
  7. in visul dinaintea diminetii, nu mai conteaza coerenta :) "buna dim", "bine dim" - cu ochii intredeschisi se vede neclar. totusi daca dimineata scutura praful noptii, parand ca face curat, de ce sa-ti spui singura buna dimineata, mai bine raspunde/i la salut :)

    altfel zis TREZESTE/TE! s/a cracanat de ziua :)) ehe, era doar un vis...

    RăspundețiȘtergere
  8. Visul cu functie de ameliorare a unei realitati nefavorabile si capacitate de a construi "stari de spirit" multumitoare sinelui la momentul respectiv.
    Relitatea va fii intotdeauna interpretata diferit, cu atat mai mult cu cat interpretul e dispus sa uite zilnic ziua de ieri.
    Da, e mai sanatos sa-ti urezi singur "buna dimineata" , doar asa vei invata cine esti si nu cine/ce te invata o relatie ca esti.
    Omul are 3 personalitati: cine e cu adevarat, cine se crede si cine vrea sa fie, momentan invat cine sunt.

    RăspundețiȘtergere
  9. cum cum ? :)stai sa vad daca m/am prins... deci cand esti singur, nu esti singur ca esti cu tine, tu cu tine - si inveti cine esti de la tine. cand esti cu altcineva/altceva inveti cine esti, te descoperi in raport/ relatie cu acel ceva/cineva exterior tie.
    oricum ambele variante sunt foarte adevarate in cazul tuturor, da aici vine partea pe care vreau sa ma asigur ca am intels/o bine, tu zici ca e "mai sanatos" sa inveti din prima relatie (tu cu tine)si nu din varianta 2, corect?

    nu stiu cat de sanatos e. banuiesc ca in functie de sanatatea acelui "tu",nu? daca "tu" -ul ala nu e sanatos, si iara ne intoarcem la punctul de referinta :) (iti trebuie o unitate de masura, altfel sanatatea aia e foarte subiectiva), atunci nici "tine"-le nu poate fi prea sanatos, asa ca merele care stau unu langa altul...
    eu zic ca nu pot invata cine sunt numa in relatie cu mine, ci neaparat am nevoie si de ceva/cineva exterior mie, prin care sa ma definesc. sunt copil pentru parintii mei, sunt preten pentru preten, sunt dusman pentru cei care nu ma plac, sunt sot pentru sotia mea, sunt prof pentru elevii mei, insa nu sunt prof si pentru vecinii mei sau alte persoane, asa ca cine sunt eu difera de la situatie la situatie, de la punct de referinta la punct de referinta. toate "oglinzile" astea, inclusiv oglinda proprie, ochii mei cu care ma privesc pe mine, ma ajuta sa vad ansamblul "eu"- pe mine in intregime in toate aspectele vietii...

    cam asa vad eu :) tu nu tre sa vezi ca mine, evident, da, cu cat privesti de pe mai multe dealuri cu atat ... stii tu restu ...

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu singur, nu poti avea principii si pareri sustinute daca esti/traiesti singur , (un om crescut in jungla cu 3 maini e sigur ca asa arata normalitatea, deci singuratatea nu poate fii prea benefica din punctul asta de vedere), oricum sa nu deviez ;)) , consider ca intotdeauna intr-o relatie (destul de lunga, bineinteles) te vei raporta la 2, iar dorintele, principiile, standardele celui de-al doilea vor devenii gradat ale tale, in concluize te poti pierde foarte usor in tine , fara a stii daca ceea ce vrei este de fapt ceea ce vrei cu adevarat sau doar ceea ce crezi/ ai invatat sa vrei, nemaistiind cine este "eu".
    Independeanta este ceea mai "sanatoasa", aflii cine esti fara a fii fortat/nevoit ( de o relatie) sa aflii , o faci in ritmul impus, influentat de factorii ce intra in contact direct si indirect cu tine , deci nu singur, ci inconjurat de exemple vii(din toate punctele de vedere).

    "Eu" , este caracterizat diferit de fiecare "eu". Chiar eu sunt alt eu de fiecare data cand ma analizez,si bineinteles ca "eu" poate fii nesanatos (ce spuneam mai sus, omul cu 3 maini) dar educatia "eului" nu se va face pe deal ci in raport cu mama, sora, profu de engleza ;;), colega de banca, vanzatoarea de la amgazin, etc.

    Vedem asemanator , dar parerile ne sunt "editate" in functie de personalitate.

    RăspundețiȘtergere
  11. "independenta este cea mai sanatoasa" / desigur, cateodata, uneori, de pe dealu x, atunci cand privesti dintr/o situatie in care independenta ti/e favorabila :)

    vexi cum e cu interdependenta, s/ar putea sa fie chiar mai buna...

    RăspundețiȘtergere
  12. aha [Darkly.Erotic] /:) si ce altceva ai mai vazut??

    RăspundețiȘtergere